Морозиво у спеку: як уникнути ангіни?
Влітку діти особливо люблять поласувати морозивом, прохолодними напоями чи десертами. Але чому після цих смаколиків у багатьох може відчуватися біль у горлі?
Причина цьому – різке переохолодження слизової. Холод сприяє загальному ослабленню імунітету, що робить дитячий організм більш чутливим до вірусних та бактеріальних інфекцій. Таким чином може виникати гострий фарингіт чи тонзиліт (ангіна).
Тонзиліт – це інфекційна хвороба, що провокує запалення піднебінних мигдаликів подразниками вірусного чи бактеріального походження.
Симптоми:
- першіння або печіння в горлі;
- біль при ковтанні;
- відчуття «грудки»;
- підвищення температури;
- загальна слабкість;
- збільшені мигдалики.
Як ласувати без шкоди?
- Уникайте різких перепадів температур
- Не слід їсти морозиво на вулиці у сильну спеку
- Дочекайтеся доки морозиво трохи підтане та їжте його маленькими шматочками
- Не запивайте холодне – ще холоднішим. Вживайте напої кімнатної температури.
Якщо біль у горлі триває довше 2 днів чи супроводжується температурою – це може свідчити про ознаки інфекції. Важливо вчасно оглянути горло, оцінити стан мигдаликів і виключити ангіну.
Не варто займатися самолікуванням. При перших симптомах – звертайтеся до лікаря-отоларинголога.